Pilates

Ervaar wat pilates voor jouw lichaam doet.

Gemiddelde beoordeling:
Lesrooster en activiteiten:
Duur:
1 uur

Sterk van binnenuit met pilates flow!

Pilates bestaat uit een serie stabiliserende en mobiliserende oefeningen. Bij pilates hebben we aandacht voor een correcte uitvoering van de oefening. De nadruk ligt op de kwaliteit van de uitvoering en op de aanspanning vanuit het centrum van je lichaam; buik, rug, bilspieren, binnen- en buitenkant dijbenen. Hiermee vormt pilates een uitstekende basis voor elke andere sport of activiteit.

Pilates versterkt de diepe dwarse buikspier. Dit is de transverse spier die een soort band vormt in je lichaam. Een sterke transverse buikspier geeft je meer power bij bijna alle andere fysieke activiteiten, of je nu zwemt, hardloopt in de bossen of aan bootcamp doet. Een sterkere transverse buikspier beschermt je onderrug en verbetert je houding. Je zit rechter aan je bureau, in de auto en aan de eettafel.

Om het uithoudingsvermogen te verbeteren, is pilates niet intensief genoeg. Toch is het een waardevolle training, omdat het niet zozeer gaat om wat je doet, maar hoe je iets doet. Tijdens de oefeningen moet je je goed concentreren op de bewegingen en ademhaling. Zo wordt je bewust van je lichaam.

“Niets is fijner dan trainen, bewust ademhalen en je zintuigen prikkelen in de buitenlucht!”

 • Aanvullende informatie

  Voordelen van pilates

  Pilates oefeningen versterken je hele kern. We noemen dit ook wel je core of powerhouse.

  De oefeningen hebben als doel de spieren te versterken en te verlengen, gewrichten te openen en spanningen te laten verdwijnen. Omdat je met pilates echt elke spier in je lichaam spant en ontspant komt je lichaam weer tot rust. Overmatige spierspanning en eventuele overbelasting klachten nemen daardoor af.

  • Pilates is geschikt voor iedereen.
  • Pilates richt zich op het versterken van je kern.
  • Pilates vergroot je flexibiliteit.
  • Pilates verbetert je houding.
  • Pilates stimuleert het bewustzijn van lichaam en geest.
  • Pilates kan problemen met lage rugpijn ondersteunen.
  • Pilates is een van de beste manieren om stress te verminderen.
  • Pilates zorgt voor balans en coördinatie.

   

   

 • Tarieven

  De eerste les is altijd gratis, zodat je kunt ervaren wat BFT Pilates is. Je proeft de sfeer binnen de groep en ontdekt of Pilates echt iets voor jou is. Wil je vervolgens mee blijven doen, dan heb je hiervoor een BFT strippenkaart of lidmaatschap nodig.

  Je kunt al beginnen met een strippenkaart voor 6x sporten.

  Alle informatie over de strippenkaarten, lidmaatschappen en tarieven vind je hier.

 • Locatie

  Pilates in de natuur

  Ook pilates vindt plaats op één van de mooiste locaties in Nederland; de Roestelberg wat ligt in Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen. Het wordt ook wel eens de Brabantse Sahara genoemd! Eén zijn met de natuur. Met een ondergaande zon en de rust van de bomen is het niet moeilijk om het hoofd leeg te maken.

  Donderdag
  Parkeerplaats bij Restaurant de Roestelberg in Kaatsheuvel.

  Sleutels en overige spullen kun je in bewaring geven bij de instructeur. Zorg ervoor dat je ruim op tijd aanwezig bent.

 • Schrijf je in

GRATIS PROEFLES AANVRAGEN

Vraag jouw gratis proefles aan.

Vul je gegevens in het contactformulier en kies met welke les je graag wilt meedoen. Wij nemen daarna zo spoedig mogelijk contact met je op. Heb je een vraag? Stuur dan een mail of bel ons gerust.

Locatie
Roestelbergseweg 2
5171 RL Kaatsheuvel