De natuur als krachtbron

Buiten sporten;
zoveel fijner, gezonder en effectiever dan binnen!

Het bos als gezondheidsboost!

Er is niks lekkerder dan actief zijn in de frisse buitenlucht. Sporten in de natuur is uitdagend, ontspannend, fris, mooi en iedere dag anders. De natuur heeft een positieve invloed op je. Je voelt je na een uur buiten sporten opgeladen en je hoofd is helemaal leeg. Buiten sporten heeft als extra uitdaging dat je het soms moet opnemen tegen de elementen van de natuur zoals wind, sneeuw en regen.

De Gezondheidsvoordelen:

  • Meer zuurstof
  • Meer aanmaak endorfine
  • Aanraking met zonlicht
  • Buiten zijn ontspant
  • Verlaging stresshormonen
  • Sterker immuunsysteem
  • Positieve stemming & mindset

De natuur maakt je hoofd leeg!

De geur van verse aarde, de bladeren, en de rust. Buiten zijn in de natuur heeft een grote invloed op de gezondheid van lijf en geest. De natuur maakt je hoofd leeg.

Adem geluk in, adem spanning uit, adem rust in… Mensen die vaak in het bos zijn, kennen dit ritme maar al te goed. Bij elke ademteug lijkt het alsof de bomen al onze werkstress wegnemen en ons ontspanning teruggeven. Elk seizoen heeft zo zijn eigen geuren: die van vochtige aarde in het voorjaar, van hars in de zomer, van dorre bladeren in de herfst en die van verse sneeuw in de winter. Het is een samenspel van alle zintuigen die ons in de vrije natuur zo stimuleren.

Door de kracht van de natuur voelen we ons een stuk sterker. De stresshormonen nemen af, het immuunsysteem wordt aangesterkt, de bloeddruk daalt en de parasympathicus (de “acculader” van het lichaam die voor herstel zorgt) wordt geactiveerd!

Bij BFT Sport & Events bieden wij verschillende outdoor activiteiten aan.

Wij streven ernaar om het beste, sportiefste en meest inspirerende sport- en evenementenbureau rond Nationaal Park de Loonse en Drunense duinen te zijn. Op onze unieke wijze laten wij je kennis maken met dit gebied dat ook wel bekend staat als de Brabantse Sahara. Go outside!

Neem contact op

Wij werken samen met

logo logo logo