Wandel Bootcamp

Een sterk lichaam helpt bij een gezonde geest!

Gemiddelde beoordeling:
Lesrooster en activiteiten:
Duur:
1 uur

Wat is Wandel Bootcamp?

Wandel Bootcamp is sportief wandelen, ook wel power walking genoemd, gecombineerd met oefeningen gericht op core stability, flexibiliteit en balans. Alle oefeningen worden uitgebreid uitgelegd en begeleid, zodat er zo min mogelijk kans op blessures is. Wandel Bootcamp is een hele natuurlijke manier van training omdat je vooral gebruik maakt van je eigen lichaamsgewicht. Intensief wandelen en soms joggen lekker in de buitenlucht, weer of geen weer, onder leiding van onze enthousiaste, gediplomeerde trainer. Wandel Bootcamp is voor iedereen die graag buiten actief is, maar hardlopen en de reguliere bootcamp trainingen te zwaar of te belastend vindt. De route, afstand en oefeningen zijn steeds wisselend. We maken gebruik van de omgeving dus elke training is anders!

Kracht en conditietraining in één

Er is geen enkele trainingsvorm die beide aspecten zo effectief met elkaar combineert. Wandel bootcamp verbetert je conditie. Je hart wordt sterker wat een positief effect heeft op je bloeddruk en je bloedvaten. Als je wandelt, gebruik je je spieren, botten en kraakbeen. Zo houd je deze sterk en gezond. Behalve voor je lichaam is wandelen ook goed voor je geest. Het zorgt voor ontspanning en dat heeft ook weer positieve gevolgen voor je lichaam. De natuur doet hier nog een schepje bovenop.

Samen trainen is effectief

Bootcamp heeft een imago van loodzware training met een schreeuwende drill instructor. Niets is minder waar! Onze trainers zijn super enthousiast maar schreeuwen niet. Zij weten hoe ze moeten differentiëren om het beste uit elke sporter te halen en houden de hele groep bij elkaar. Het groepsgevoel mag niet onderschat worden. Samen trainen is bewezen effectiever omdat je elkaar kunt oppeppen.

“Een fit lichaam helpt bij een gezonde geest!”

 • Aanvullende informatie

  Waarom is Wandel Bootcamp zo gezond?

  Wandel bootcamp

  • Vermindert de kans op hart- en vaatziekten.
  • Verbetert de conditie van hart en bloedvaten.
  • Verlaagt het cholesterolgehalte.
  • Heeft een bloeddrukverlagend effect.
  • Stabiliseert de bloedsuikerspiegel.
  • Vermindert de kans op botontkalking.
  • Helpt het lichaamsgewicht op peil te houden.
  • Verbetert het algemene uithoudingsvermogen.
  • Versterkt de spieren.
  • Zorgt voor mentale ontspanning op je eigen niveau.

  Trainen op je eigen niveau

  De trainingen zijn zo opgebouwd dat meerdere niveaus binnen een les samen kunnen trainen. Dit kan ook omdat de trainer persoonlijke aanwijzingen en opdrachten geeft, er goed wordt samengewerkt en beginners direct geholpen worden. Iedereen doet wat voor hem of haar haalbaar is en werkt aan zijn eigen doel!

   

 • Tarieven

  De eerste les is altijd gratis, zodat je kunt ervaren wat BFT Bootcamp is. Je proeft de sfeer binnen de groep en ontdekt of bootcamp echt iets voor jou is. Wil je vervolgens mee blijven doen, dan heb je hiervoor een BFT strippenkaart of lidmaatschap nodig.

  Je kunt al beginnen met een strippenkaart voor 6x sporten.

  Alle informatie over de strippenkaarten, lidmaatschappen en tarieven vind je hier.

 • Locatie

  ‘Supervette trainingen op een geweldige locatie’

  Onze trainingen vinden plaats op één van de mooiste locaties in Nederland; de Roestelberg wat ligt in Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen. Het wordt ook wel eens de Brabantse sahara genoemd! Je vindt hier grote zandvlaktes, zandheuvels, vennen, moeras, heide en bossen. Een zeer afwisselend terrein wat ervoor zorgt dat we met de trainingen volop gebruik kunnen maken van de natuur.

  Dinsdag
  Zomer: Parkeerplaats bij Restaurant de Roestelberg in Kaatsheuvel
  Winter: Landgoed Driesen in Waalwijk

  Sleutels en overige spullen kun je in bewaring geven bij de instructeur. Zorg ervoor dat je ruim op tijd aanwezig bent.

 • Schrijf je in

GRATIS PROEFLES AANVRAGEN

Vraag jouw gratis proefles aan.

Vul je gegevens in het contactformulier en kies met welke les je graag wilt meedoen. Wij nemen daarna zo spoedig mogelijk contact met je op. Heb je een vraag? Stuur dan een mail of bel ons gerust.

Locatie
Basecamp BFT Sports & Events
Roestelbergseweg 2
5171 RL Kaatsheuvel