Sporten op werk voor een betere werkomgeving

In een vitaal lichaam zit zoveel meer energie

Gemiddelde beoordeling:
(0)
Tarieven:
v.a. €15 p.p.
Aantal deelnemers:
1 - 30 personen
Duur vanaf:
1 uur
Meer informatie:

Workouts@work

Sporten op werk is een goede manier om de werkomgeving te verbeteren. Duurzame inzetbaarheid van medewerkers is van groot belang voor bedrijven. Gezonde collega’s, die goed in hun vel zitten, zijn van onschatbare waarde. Bedrijven beseffen dat het investeren in de gezondheid en het welzijn van hun werknemers voordelen oplevert. Voordelen kunnen bestaan uit de verhoging van productiviteit of betrokkenheid van de werknemers.

Verschillende manieren om werknemers aan te moedigen tot beweging en gezonde levensstijl zijn mogelijk. Een van deze manieren is om sporten op het werk te faciliteren. BFT Sports en events biedt verschillende sportieve activiteiten op locatie aan, zoals bootcamps, yoga en pilates.

Steeds meer bedrijven en medewerkers beseffen dat de hele dag zitten niet gezond is. Het is daarom tijd om in beweging te komen en een goede balans tussen werk en sport te hebben. Hoe fijn is het als je dat gewoon op je werk kunt doen? Individueel of samen met je collega’s. Gaan sporten op werk heeft vele voordelen.

Waarom is sporten op het werk zo effectief?

Ten eerste kan het regelmatig beoefenen van lichaamsbeweging leiden tot een vitaal lichaam en meer energie. Als je je goed voelt, ben je alerter, creatiever en vrolijker. Dit heeft niet alleen voordelen voor de werknemer zelf, maar ook voor de werkgever.

Medewerkers die graag naar hun werk gaan, zullen zich minder snel ziek melden. Hierdoor kan de organisatie gezond blijven en kunnen werknemers op de lange termijn duurzaam inzetbaar blijven.

Daarnaast kan sporten tijdens werk ook bijdragen aan teambuilding en een beter werk-privé balans. Samen sporten versterkt de band tussen collega’s en ontwikkelt het gevoel van verbondenheid. Bovendien, sporten tijdens werktijd vermindert werkstress en verbetert de mentale gezondheid.

Kortom, het faciliteren van sporten tijdens het werk heeft voordelen voor zowel de werknemers als de werkgevers. Houd jouw organisatie gezond; laat het personeel sporten op het werk.

“The only way to finish, is to start!”

Denk aan sporten zoals Natural Walking, Bootcamp, Fit-camp of Pilates.

 • Aanvullende informatie

  Sporten mét collega’s werkt motiverend

  Samen sporten met collega’s verbetert naast fysieke ook de sociale en emotionele gezondheid van werknemers. Sporten met collega’s voelt als teambuilding.

  Tijdens het sporten worden verschillende aspecten van teamwork getraind. Je moet hier denken aan het delen van taken, aanmoediging en gezamenlijk werken aan doelen. Je leert elkaar op diverse vlakken kennen en problemen pakken jullie voortaan samen aan. Je weet wat je aan elkaar hebt, je kent elkaars krachten.

  Sporten met collega’s kan ook een vermindering van de hiërarchie binnen een team teweegbrengen. Samen sporten zorgt voor gelijkwaardigheid tussen collega’s, ongeacht hun positie in het bedrijf. Dit draagt bij aan het gevoel van inclusie en gelijkwaardigheid. Dit zal de samenwerking en werkomgeving nog meer verbeteren.

  Welke sporten kun je zoal doen?

  We hebben vele mogelijkheden voor de invulling van je sportactiviteit en voeren deze op maat uit. Eenmalig of juist als terugkerend event? We denken graag met je mee.

  1. Natural Running: Dit is een manier van hardlopen met een natuurlijke en ontspannen loopstijl. Dit betekent dat je loopt op een manier die zo min mogelijk belasting geeft op je lichaam. Het kan helpen om blessures te voorkomen en om meer plezier te hebben tijdens het hardlopen.
  2. Natural Walking: Natuurlijk en ontspannen wandelen. Een lage belasting voor het lichaam, terwijl je toch werkt aan je conditie.
  3. Bootcamp: Een intensieve trainingsmethode gefocust op een combinatie van kracht- en conditietraining. Het is een populaire manier van sporten die vaak wordt gedaan in groepsverband.
  4. Fit-camp: Meer focus op algehele fitheid en gezondheid, maar vergelijkbaar met bootcamp. Er wordt bijvoorbeeld meer aandacht besteed aan voeding en mindfulness.
  5. Pilates: Versterkt de core, verbetert de houding en vergroot de flexibiliteit. Het is een rustige manier van sporten die geschikt is voor mensen van alle leeftijden.
  6. Yoga: Yoga is een oude Indiase discipline die gericht is op het verbinden van lichaam en geest. Yoga kan helpen om stress te verminderen, flexibiliteit te vergroten en de algehele gezondheid te verbeteren.
  7. Qigong: Chinese bewegingsleer voor gezondheid en welzijn. Qigong combineert beweging, ademhaling en meditatie voor minder stress, meer flexibiliteit en een betere gezondheid.

  Heb je advies nodig? Dat geven wij jou graag. Neem contact op en we bespreken samen de mogelijkheden voor jouw onderneming. Wellicht is een proefles een goed idee?

 • Tarieven

Reserveren

Boek jouw favoriete outdoor activiteit

Boek gemakkelijk jouw favoriete activiteit via ons contact formulier. Heb je een vraag? Stuur dan een mail of bel ons gerust. Wij adviseren je graag over het perfecte uitje of sportactiviteit.

Locatie
Basecamp BFT Sports & Events
Roestelbergseweg 2
5171 RL Kaatsheuvel