Run-Dip-Run Training

Koude training en hardlopen!

Gemiddelde beoordeling:
(0)
Lesrooster en activiteiten:
Duur:
1,25 uur

Wat is Run-Dip-Run?

In de Run-Dip-Run training koppelt BFT Sports & Events twee ijzersterke disciplines aan elkaar; koude training en hardlopen! In deze unieke training loop je 3,5 km hard, ga je 2 minuten dippen en weer 3,5 km hardlopen. Tussen deze twee disciplines worden 2 korte maar intense bootcamps gegeven. Je neemt in een klein rugzakje een handdoekje mee en je droogt jezelf af na de dip. Ook al heb je dan een natte broek, je bovenlijf en je voeten zijn weer droog en je kunt gerust weer vijf tot tien kilometer rennen.

Training voor je lichaam én je mind

Run-Dip-Run is een training voor je lichaam én je mind. Door in een wak of koud water te gaan, schiet je lichaam in een stressreactie. De truc is dan om niet direct gillend het water uit te rennen, maar te vertrouwen op je lichaam en te focussen op je ademhaling. Je maakt een dosis endorfine en dopamine aan, waardoor je je happy gaat voelen en een shot energie krijgt. Alle eventuele stress die je vooraf voelde, zal als sneeuw voor de zon verdwijnen. Ook belangrijk: je immuunsysteem krijgt een boost door koude training omdat je meer witte bloedlichaampjes aanmaakt. Uit onderzoek van het AMC blijkt zelfs dat dagelijks dertig seconden koud douchen kan leiden tot 29 procent minder ziekteverzuim. Ook fijn: als het koud is, moet je lichaam harder werken om warm te worden, waardoor je metabolisme sneller werkt en je dus meer calorieën verbrandt.

“Don’t be afraid of being a beginner!”

 • Aanvullende informatie

  Ervaren en genieten

  Tijdens de Run-Dip-Run gaat het vooral om ervaren en genieten. Onder professionele begeleiding van Nicolle de Brouwer, die haar passie voor hardlopen, koude training, ademhalingstraining en natuur heeft samengevoegd in BFT Sports & Events. Zij staat voor een gezonde levensstijl, duurzaamheid en heeft het volste vertrouwen in het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Vanuit haar achtergrond als Bootcamptrainer, Bocam therapeut (Traditional Chinese Medicine), ademhalingscoach, sportvastencoach, ME-er, en haar persoonlijke ervaring met hardlopen, bewegen, ademhaling en koude bezit zij over de juiste kennis om deze Run-Dip-Run training tot een heerlijke gezonde ervaring te maken. Een boost voor lichaam en geest en de ideale start van je dag.

  Voor wie?

  Voor iedereen die van bewegen houdt en tenminste 3,5 km achter elkaar kan rennen. Voor iedereen die wil werken aan zijn / haar gezondheid. Voor iedereen die wel eens een nieuwe sensatie wil uitproberen.

  Heb je last van fysieke klachten zoals hart-, nier-, of schildklierklachten of heb je de ziekte van Raynaud neem dan eerst even contact op om jouw persoonlijke situatie te overleggen.

 • Tarieven

  De eerste les is altijd gratis, zodat je kunt ervaren wat BFT Bootcamp is. Je proeft de sfeer binnen de groep en ontdekt of bootcamp echt iets voor jou is. Wil je vervolgens mee blijven doen, dan heb je hiervoor een BFT strippenkaart of lidmaatschap nodig.

  Je kunt al beginnen met een strippenkaart voor 6x sporten.

  Alle informatie over de strippenkaarten, lidmaatschappen en tarieven vind je hier.

 • Locatie

  ‘Supervette trainingen op een geweldige locatie’

  Onze trainingen vinden plaats op één van de mooiste locaties in Nederland; de Roestelberg wat ligt in Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen. Het wordt ook wel eens de Brabantse sahara genoemd! Je vindt hier grote zandvlaktes, zandheuvels, vennen, moeras, heide en bossen. Een zeer afwisselend terrein wat ervoor zorgt dat we met de trainingen volop gebruik kunnen maken van de natuur.

  Donderdag
  Parkeerplaats bij Restaurant de Roestelberg in Kaatsheuvel

   

 • Schrijf je in

GRATIS PROEFLES AANVRAGEN

Vraag jouw gratis proefles aan.

Vul je gegevens in het contactformulier en kies met welke les je graag wilt meedoen. Wij nemen daarna zo spoedig mogelijk contact met je op. Heb je een vraag? Stuur dan een mail of bel ons gerust.

Locatie
Roestelbergseweg 2
5171 RL Kaatsheuvel