Natural Running | Natural Walking

Meer plezier in hardlopen!

Gemiddelde beoordeling:
(0)
Lesrooster en activiteiten:
Duur:
1,25 uur

Natural Running

Hardlopen is fantastisch. Je wordt er fit van, maakt je hoofd leeg en je lijf ontspant. Natural Running is een manier van hardlopen waarbij je op een andere manier met je lichaam en met hardlopen omgaat. Je haalt op een gezonde manier het beste uit jezelf.

Als Natural Runner loop je moeiteloos en pijnvrij.

Een goede looptechniek stelt je in staat om je conditie verantwoord op te bouwen. Bij Natural Running gaan we uit van energie-efficiëntie en blessurepreventie. Dit komt tot stand door uitlijning van het lichaam en ontspanning. Deze twee tegenover elkaar staande principes worden altijd samen toegepast. Dit vertaalt zich niet alleen in een bepaalde looptechniek en minder kans op blessures, maar zorgt ook voor een andere manier van omgaan met hardlopen: meer bewust, meer mindful en meer plezier in hardlopen.

Natural Walking

De wandeltechniek die hierbij hoort, Natural Walking, is gebaseerd op dezelfde principes: een goede houding, veel ontspanning, gebruik maken van de zwaartekracht. Omdat je bij wandelen altijd contact hebt met de grond, houd je niet altijd dezelfde pasfrequentie: als je sneller wilt, zul je ook snellere passen nemen en vice versa. Ook land je om deze reden iets verder naar voren en lichtjes op de hiel. Een ander verschil met Natural Running is de mate van hellen: bij Natural Walking verleg je de balans van je lichaam wel wat naar voren, maar dat is slechts heel subtiel.

“Strength doesn’t come from what you can do. It comes from overcoming the things you once thought you couldn’t!”

 • Aanvullende informatie

  De voordelen van Natural Running | Natural Walking

  ✓ De kwaliteit van je hardlopen verbeteren.
  ✓ Hardlopen zonder spierpijn, blessures of geploeter.
  ✓ Het beste uit jezelf halen zonder jezelf geweld aan te doen.
  ✓ Hardlopen een vaste plek in je leven geven.
  ✓ Je lichamelijke en geestelijke welzijn bevorderen.

  Voor wie?

  Natural Running | Natural Walking is geschikt voor iedereen, zowel beginners als geoefende hardlopers. Voor lopers die blessuregevoelig zijn en pijnvrij willen lopen en voor geoefende hardlopers die sneller willen worden. Daarnaast levert Natural Running | Natural Walking veel gezondheidswinst op. Hierdoor is het ook geschikt voor mensen met bijvoorbeeld een burn-out of gezondheidsklachten.

 • Tarieven

  Contact

 • Locatie

  Natural Running & Natural Walking is onderdeel van het leefstijlprogramma Fit Force Of Nature.

   

   

 • Schrijf je in

GRATIS PROEFLES AANVRAGEN

Vraag jouw gratis proefles aan.

Vul je gegevens in het contactformulier en kies met welke les je graag wilt meedoen. Wij nemen daarna zo spoedig mogelijk contact met je op. Heb je een vraag? Stuur dan een mail of bel ons gerust.

Locatie
Roestelbergseweg 2
5171 RL Kaatsheuvel