Qigong

Bewegen met aandacht

De weg naar gezondheid

Qigong is een eeuwenoude chinese bewegingsleer waarbij je door zachte, vloeiende en harmonieuze bewegingen je lichaam ontwikkelt naar een betere gezondheid. Bij qigong leer je energie in beweging te brengen en uit te wisselen met de Natuur. Qigong helpt om goed te aarden, waardoor je balans beter wordt; je spieren en pezen worden soepel en je hoofd raakt prettig leeg.

Neem tijd voor bewegen met aandacht

Qigong bestaat uit een afwisselende serie oefeningen waarbij een diepe en rustige ademhaling centraal staat. Zachte vloeiende bewegingen zorgen voor het openen van de meridianen zodat de energie (Qi) vrij door het lichaam kan stromen. Als Qi en Bloed vrij kunnen stromen door het lichaam, dan is het lichaam gezond. Qigong helpt je te ontspannen en verlaagt het stressniveau in je lichaam.

Adem

Je adem is je belangrijkste bron van energie. Je ademt zuurstof en Qi. We zullen enkele zachte ademtechnieken toepassen om je beperkende adempatronen te doorbreken. We ademen op een natuurlijke manier, diep en rustig. Je verbetert zowel je inademing als je uitademing. Op de inademing neem je meer energie op en uitademend laat je meer energie (spanning) los. Ademgolven van diepe ontspanning stromen door je heen. Je ademt vrijer en je voelt je vrijer.

Yin en Yang zijn Chinese begrippen; samen vormen zij één geheel en staan voor tegenstellingen die elkaar aanvullen. Wanneer Yin en Yang in balans zijn is het lichaam in staat beter in te spelen op wisselende omstandigheden!

“Being your best with balanced energy!”

 • Aanvullende informatie

  Voorkom ziekte en stress

  Vast staat dat de combinatie van diep en bewust ademhalen en rustige oefeningen een heilzaam effect heeft op veel ziekten en
  veel door stress veroorzaakte ziekten kan voorkomen. Met Qigong worden fysieke en geestelijke processen die uit evenwicht zijn geraakt weer hersteld.

  Qigong Flow

  志 Rust
  志 Energie
  志 Mindfullness
  志 Ademhaling
  志 Lichaamshouding

  Voor wie?

  Qigong is geschikt voor iedereen, jong en oud. Qigong is speciaal goed voor hen die constant lichamelijk en geestelijk actief bezig zijn, die constant onder druk staan, op hoog niveau moeten presteren en veel stress ervaren. Qigong heeft precies de juiste combinatie van rustig bewegen en het focussen van de geest.

  Qigong is een fijne manier om energie in beweging te brengen. Stijve spieren, pijnlijke gewrichten, stress, vermoeidheid: door het dagelijks of wekelijks tijd nemen voor jezelf, verse energie op te nemen en je geest tot rust te brengen, verbeter je je algehele lichamelijke en mentale conditie.

 • Lesrooster

  Geen enkel leerproces volbreng je in één dag. Voor Qigong maken we daarom 6 persoonlijke afspraken. De beweegmomenten worden vooraf ingepland. Ook is het mogelijk om per week beweegmomenten af te spreken.

  Qigong past het principe van geleidelijke vooruitgang toe op iedere verandering in lichaamsbewustzijn, ademhaling, focus en mentale rust. Elke verandering die je oefent op dit gebied leidt stap voor stap tot een verbetering. Je legt steeds een goede basis voor de volgende verbetering.

  Qigong is tevens onderdeel van het leefstijlprogramma Fit Force of Nature by BFT Sports & Events en Bibian & Immuneboostbastards. Fit Force Of Nature is een compleet leefstijlprogramma van 3 maanden waarin we verantwoord werken op alle niveaus naar de meest krachtige versie van jezelf.

   

 • Workouts@Work

  Qigong voor topmensen

  Qigong is speciaal goed voor hen die constant onder druk staan, op hoog niveau moeten presteren en veel stress ervaren. Qigong heeft precies de juiste combinatie van rustig bewegen en het focussen van de geest. Qigong is daarom een goede manier om uw topmensen mentaal sterk, gezond, bewust en in balans te houden.

  Interesse gewekt? Neem contact met ons op. We vertellen graag wat u van ons kunt verwachten.

GRATIS CONSULT

Vraag jouw gratis consult aan.

Vul je gegevens in het contactformulier en kies waar jij graag een gratis consult van wilt hebben. Wij nemen daarna zo spoedig mogelijk contact met je op. Heb je een vraag? Stuur dan een mail of bel ons gerust.