Natural Running

Meer plezier in hardlopen.

Natural Running

Hardlopen is fantastisch. Je wordt er fit van, maakt je hoofd leeg en je lijf ontspant. Natural Running is een manier van hardlopen waarbij je op een andere manier met je lichaam en met hardlopen omgaat. Je haalt op een gezonde manier het beste uit jezelf.

Als Natural Runner loop je moeiteloos en pijnvrij

Een goede looptechniek stelt je in staat om je conditie verantwoord op te bouwen. Bij Natural Running gaan we uit van energie-efficiëntie en blessurepreventie. Dit komt tot stand door uitlijning van het lichaam en ontspanning. Deze twee tegenover elkaar staande principes worden altijd samen toegepast. Dit vertaalt zich niet alleen in een bepaalde looptechniek en minder kans op blessures, maar zorgt ook voor een andere manier van omgaan met hardlopen: meer bewust, meer mindful en meer plezier in hardlopen.

Natural Walking

De wandeltechniek die hierbij hoort, Natural Walking, is gebaseerd op dezelfde principes: een goede houding, veel ontspanning, gebruik maken van de zwaartekracht. Omdat je bij wandelen altijd contact hebt met de grond, houd je niet altijd dezelfde pasfrequentie: als je sneller wilt, zul je ook snellere passen nemen en vice versa. Ook land je om deze reden iets verder naar voren en lichtjes op de hiel. Een ander verschil met Natural Running is de mate van hellen: bij Natural Walking verleg je de balans van je lichaam wel wat naar voren, maar dat is slechts heel subtiel.

“Strength doesn’t come from what you can do. It comes from overcoming the things you once thought you couldn’t!”

 • Aanvullende informatie

  De voordelen van Natural Running | Natural Walking

  ✓ De kwaliteit van je hardlopen verbeteren.
  ✓ Hardlopen zonder spierpijn, blessures of geploeter.
  ✓ Het beste uit jezelf halen zonder jezelf geweld aan te doen.
  ✓ Hardlopen een vaste plek in je leven geven.
  ✓ Je lichamelijke en geestelijke welzijn bevorderen.

  Voor wie?

  Natural Running | Natural Walking is geschikt voor iedereen, zowel beginners als geoefende hardlopers. Voor lopers die blessuregevoelig zijn en pijnvrij willen lopen en voor geoefende hardlopers die sneller willen worden. Daarnaast levert Natural Running | Natural Walking veel gezondheidswinst op. Hierdoor is het ook geschikt voor mensen met bijvoorbeeld een burn-out of gezondheidsklachten.

 • Lesrooster

  Geen enkel leerproces volbreng je in één dag. Voor Natural Running | Natural Walking maken we daarom 6 persoonlijke afspraken. De trainingen worden vooraf ingepland. Ook is het mogelijk om per week trainingsmomenten af te spreken.

  Natural Running past het principe van geleidelijke vooruitgang toe op iedere verandering in techniek, in snelheid en in afstand. Elke verandering die je oefent op dit gebied leidt stap voor stap tot een verbetering. Je legt steeds een goede basis voor de volgende verbetering. De kans op overbelastingblessures wordt zo ook kleiner.

  Natural Running & Natural Walking is tevens onderdeel van het leefstijlprogramma Fit Force of Nature by BFT Sports & Events en Bibian & Immuneboostbastards. Fit Force Of Nature is een compleet leefstijlprogramma van 3 maanden waarin we verantwoord werken op alle niveaus naar de meest krachtige versie van jezelf.

   

 • Workouts@Work

  Sporten mét collega’s werkt motiverend

  Sporten met collega’s voelt als teambuilding. Je leert elkaar op diverse vlakken kennen en problemen pakken jullie voortaan samen aan. Je weet wat je aan elkaar hebt, je kent elkaars krachten.

  Natural Running | Natural Walking is één van de vele mogelijkheden voor de invulling van je sportactiviteit. We voeren deze op maat uit. Eenmalig of juist als terugkerend event? Samen werken naar een doel zoals het lopen van een 5 of 10 km run. We denken graag met je mee.

 • Locatie

  Bij BFT trainen we het liefst buiten in de natuur omdat de natuurlijke omgeving een positieve invloed heeft op je gezondheid. Daarom vinden de meeste trainingen plaats in Nationaal park de Loonse en Drunense duinen in Kaatsheuvel.

  Om het jou makkelijk te maken kan onze trainer naar je toe komen. Samen gaan we voor duurzame resultaten.

GRATIS CONSULT

Vraag jouw gratis consult aan.

Vul je gegevens in het contactformulier en kies waar jij graag een gratis consult van wilt hebben. Wij nemen daarna zo spoedig mogelijk contact met je op. Heb je een vraag? Stuur dan een mail of bel ons gerust.